UDMR are candidați la alegerile parlamentare și în județul Teleorman

4 candidați ai UDMR se luptă pentru un fotoliu de senator în județul Teleorman. Nici unul nu este născut sau nu trăiește în județul nostru.

Conducerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România a decis să nominalizeze 4 persoane din rândurile formațiunii pentru a candida pentru un loc de parlamentar în județul Teleorman. Prezenţa unor candidați ai UDMR în Teleorman n-ar trebui să mai surprindă pe nimeni și asta deoarece nu este pentru prima dată când aceștia fac acest lucru. Și în urmă cu 4 ani au avut candidați pentru fiecare colegiu, care, surprinzător, au și obținut voturi.

Mai mult, la alegerile europarlamentare din anul 2009, reprezentantul maghiarimii, Laszlo Tokes, a obţinut în Teleorman câteva sute de voturi, deşi numărul maghiarilor cu domiciliul stabil în judeţ era de câteva zeci.

udmr teleorman

Uniunea nu a desemnat candidați și pentru Camera Deputaților, ci numai pentru Senat

Astfel, primul pe listă în județul Teleorman din partea UDMR se află Sandor Toth. Acesta este născut în municipiul Târgu Secuiesc, județul Covasna și are domiciliul în municipiul Săcele din județul Brașov. Este de profesie economist.

Pe poziția a 2-a a fost desemnat Ferenc Asztalos, un fost profesor, în prezent pensionar. El s-a născut în Târgu Mureș, județul Mureș, iar în prezent locuiește în Odorheiul Secuiesc, județul Harghita.

Locul al 3-a este ocupat de un tânăr manager de hotel pe nume Zoltan Berde. El s-a născut și trăiește în Odorheiul Secuiesc, județul Harghita.

Ultimul candidat al maghiarilor pe listele de Senat din județul Teleorman este Erzsebet Peter. Și el s-a născut și domiciliază în județul Harghita.

Rămâne de văzut câte voturi vor obține udemeriștii în județul Teleorman, dar un lucru e clar, fiecare vot contează, iar Uniunea ”trage tare” pentru a intra din nou în Parlamentul României, acolo unde ar putea avea un cuvânt greu de spus dacă nici unul dintre partidele politice mari nu reușeșește să aibă majoritate.

2 thoughts on “UDMR are candidați la alegerile parlamentare și în județul Teleorman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *