Comunicat de presă / Sistemele de alimentare cu apă și canalizare – un pas important pentru creșterea calității vieții în comunele teleormănene

Dezvoltarea și modernizarea localităților rurale și reducerea decalajelor dintre sat și oraș reprezintă unul dintre obiectivele programului de guvernare al Partidului Social Democrat. Astfel, Guvernul PSD, prin  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, asigură finanțare pentru proiectele de dezvoltare a comunităților, derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În Teleorman, 48 de comune beneficiază de fondurile necesare pentru finanțarea a 66 de proiecte de alimentare cu apă și canalizare. Cu o valoare totală de 439,324 milioane de lei, investițiile vizează înființarea de rețele de alimentare cu apă, extinderea sau modernizarea celor existente, sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate. Menţionăm că, 19 proiecte au fost deja finalizate. În prezent sunt în derulare lucrările pentru  47 de obiective de investiții.

Realizarea acestor obiective va determina sporirea gradului de confort și civilizație și, implicit, o creștere a calității vieții pentru circa 122 000 de teleormăneni care locuiesc în satele și comunele din județ.

Programul Național de Dezvoltare Locală este cel mai bun program de investiții deoarece de el pot beneficia atât marile orașe, cât și cele mai mici localități din țară. PNDL este un proiect creat de Liviu Dragnea în perioada în care a deținut funcția de Vicepremier și Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și susținut de Partidul Social Democrat, iar în scurt timp a devenit cel mai amplu proiect de dezvoltare locală din istoria recentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *