20 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Agricultura teleormăneană mai are o șansă

Membrii ALDE sunt alături de crescătorii de animale din Teleorman. Candidatul ALDE pentru un mandat de senator în noul Parlament al României, Samuel Calotă, militează încă de acum pentru îmbunătățirea condițiilor agricultorilor români și, implicit, ale teleormănenilor.

Samuel Calotă îl are alături de el și pe mai experimentatul său coleg de partid, deputatul Calotă Ică. Din fotoliul de deputat, Calotă Ică a luptat pentru ca marile magazine să introducă la rafturi mai multă marfă românească, dar și pentru reabilitarea sistemului de irigații.

Reforme pentru susținerea agricultorilor

Și în noul Legislativ, dacă va fi ales senator pe 11 decembrie, Samuel Calotă își propune să implementeze noi reforme care să îi susțină pe agricultori și pe crescătorii de animale. Și pentru a ști cât mai exact care sunt problemele reale și urgente cu care aceștia se confruntă, candidatul ALDE se întâlnește, în această perioadă, cu toți cei vizați de situația din agricultură.

Zilele trecute, de exemplu, Samuel Calotă s-a întâlnit, la Dobrotești, cu reprezentanții  Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine din județul Teleorman. Cei din urmă își doresc ca legislația care reglementează funcționarea fermelor de animale să fie simplificată. În plus, crescătorii de animale teleormăneni vor ca legislația care prevede accesul la ajutorul de minimis și la finanțarea cu fonduri europene să fie mai abordabilă, astfel încât tot mai mulți teleormăneni să poată beneficia mai ușor de acestea.

Candidatul ALDE, Samule Calotă, le-a promis celor prezenți că va lupta pentru cei care activează în toate ramurile agriculturii, dar și pentru celelalte categorii socio-profesionale.