20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

vremea meteo

Vești de la meteorologi. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii

Vești de la meteorologi. Aceștia au anunțat, recent, cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Astfel, până la sfârșitul lunii mai, ne așteaptă ploi aproape în fiecare zi. ”Vremea în ‘ara noastră va fi predominant instabilă”, anunță meteorologii de la ANM. Aproape în fiecare zi vor fenomene specifice instabilității atmosferice. Acest lucru se traduce prin averse, tunete, fulgere, intensificări ale vântului și posibile căderi de grindină.

Temperaturile nocturne vor scădea simțitor

Meteorologii mai anunță și o scădere a temperaturilor, mai ales a celor nocturne. Astfel, spre mijlocul acestei săptămâni și poate chiar și spre finalul ei, dimineața se vor înregistra temperaturi în apropierea pragului de îngheț, în special în zonele depresionare.

Tendința de instabilitate va continua și în ultima săptămână a lunii mai. Ploile vor fi prezente aproape în fiecare zi, în special după-amiaza și seara, în majoritatea regiunilor.

Cu toate acestea, influențele aerului tropical se vor resimți și la noi în țară. Meteorologii anunță că după-amiezile pot aduce valori termice de 29-30 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Teleorman

Temperaturile scăzute nu vor scuti nici județul nostru, conform prognozei meteorologilor. Astfel, în zona Munteniei, în intervalul 18–21 mai, vremea va fi răcoroasă pentru această perioadă din an.

Până atunci însă, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru această dată și se va caracteriza prin medii de 22…24 de grade ale valorilor maxime diurne.

Din nefericire, pe parcursul celor două săptămâni se vor semnala averse aproape în fiecare zi. Vor fi posibile și descărcări electrice. În plus, probabilitatea ca ploile să devină importante cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 18–19 mai și 21–23 mai.