23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

programul saca verde

32 de teleormăneni vor primi câte 6.000 de lei prin programul ”Casa Verde”

Programul ”Casa Verde” și-a desemnat câștigătorii noii sesiuni. Lista cu beneficiarii programului a fost publicată la sfârșitul săptămânii trecute.

Programul ”Casa Verde”. 32 de teleormăneni vor primi bani

Teleormănenii care au dorit să primească bani pentru instalarea de sisteme de încălzire regenerabilă au făcut cozi la ușile Agenției pentru Protecția Mediului, pentru a se înscrie în program. Depunerea dosarelor de finanțare s-a făcut anul trecut, în perioada 10 – 24 pctombrie.

Acum, potrivit listei publicate vineri de Administrația Fondului pentru Mediu, 32 de teleormăneni au fost declarați eligibli pentru a obține 6.000 de lei. Cei mai mulți sunt din Alexandria și comuna Poroschia.

Alți beneficiari mai sunt din Țigănești, Roșiorii de Vede, Plosca, Peretu, Nanov sau Buzescu.

Toți vor primi, în următoarea perioadă, 6.000 de lei pentru a-și instala sisteme de încălzire regenerabilă sau pentru a și le îmbunătăți pe cele vechi.

Cinci teleormăneni au fost respinși

Nu toți teleormănenii care au depus doserele de finanțare în cadrul Programului ”Casa Verde” au fost declarați eligibili.

Cinci dintre ei au fost respinși. Doi dintre aceștia sunt din comuna Fântânele, iar câte unul din Alexandria, Țigănești și Poroschia.

Motivele de respingere a dosarelor au fost legate, în principal, de detalii locative.

Beneficiarii trebuie să se prezinte la Agenția pentru Protecția Mediului

Teleormănenii care au fost acceptați în program vor trebui, acum, să se prezinte la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului, pentru a semna contractul de finanțare nerambursabilă.

Contractul are o valabilitate de 12 luni de la data semnării. Proiectul de schimbare a sistemului de încălzire, însă, trebuie finalizat în zece luni de la semnare.

După finalizarea proiectului, beneficiarul va putea să depună, tot la sediul APM Teleorman, cererea de decontare.

Cei care și-au depus dosare de finanțare nerambursabilă în cadrul programului ”Casa Verde” și care vor să afle dacă sunt eligibili sau nu, pot consulta lista făcută publică de Ministerul Mediului. Aceasta poate fi găsită pe site-ul http://www.afm.ro.