26 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

sala sporturilor din alexandria

Sala Sporturilor din Alexandria a fost inaugurată

Sala sporturilor din Alexandria a fost inaugurată. Aceasta este una modernă, ideală pentru organizarea competițiilor sportive la cele mai înalte standarde.

Alexandria are o nouă sală a sporturilor. La ceremonia oficială au luat parte și vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, dar și secretarul de Stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Adrian Gâdea.

Oficialii s-au arătat încântați de noua construcție

”Sala arată senzațional. Cred că e o bucurie pentru oricine de aici, din județ. Ani de zile, de când eram mici, am jucat într-o sală mult mai mică și destul de tristă în care iarna înghețam de frig, nu era lumină, erau mult mai puține locuri. Cu toate astea, mișcarea sportivă în județ a dat nume importante care au câștigat competiții. Arată foarte bine, este foarte funcțională, este foarte modernă.

Este o mare bucurie pentru copii, pentru profesori, pentru elevi și pentru autoritățile locale, pentru că asta e o sală în care se pot organiza și competiții internaționale. Suprafața de joc este foarte bună. Parchet adus din Canada, este foarte bun. Se poate practica aproape orice sport aici”, a declarat Liviu Dragnea.

Condiții moderne în Sala Sporturilor din Alexandria

Fosta sală polivalentă din Alexandria a fost construită la începutul anilor 70. Din păcate, în ultimii ani, starea tehnică a sălii s-a tot degradat, iar şarpanta metalică nu mai îndeplinea sarcinile conform normelor în vigoare. Nici nivelul de dotare pentru sportivi şi spectatori nu se mai ridica la un nivel minim de decenţă. Iarna era excesiv de frig, iar vara mai că nu puteai respira.

În urmă cu 2 ani, Compania Naţională de Investiţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, minister condus la acea vreme de actual președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a aprobat modernizarea sălii sporturilor din Alexandria.

Noua arenă sportivă poate să ofere atât echipelor care evoluează în această sală, dar şi spectatorilor condiţii normale, adaptate vremurilor actuale.

Tribune pentru VIP

Tribuna a fost reamenajată cu 1350 locuri pentru public general, 100 locuri VIP, 50 de locuri presă. Terenul de joc cu dimensiunea de 44*24 metri se pretează pentru meciuri indoor de handbal, baschet, volei tenis, judo, badminton. Au fost amenajate săli de sport pentru activităţi conexe: antrenamente pentru judo, sală pentru dezvoltarea forţei, sală de antrenamente pentru scrimă.

De asemenea, ca dotări, noua Sală a Sporturilor din Alexandria beneficiază de sistem de nocturnă pentru meciuri televizate, sistem de sonorizare, sistem de afişaj cu tabele de scor electronice, sistem de climatizare, grupuri sanitare pentru toate categoriile de utilizatori, inclusiv pentru spectatorii cu handicap locomotor.

Lucrările de modernizare s-au ridicat la aproximativ 20,5 milioane de lei.