14 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Vrei să te lași de fumat? DSP Teleorman vine în sprijinul tău

Dacă te-ai gândit să te lași de fumat și nu ai avut motivație suficientă, acum este momentul. Covid-19 este un motiv cât se poate de bun pentru a renunța la acest viciu. Din acest motiv, Direcția de Sănătate Publică Teleorman a lansat o campanie care are ca scop convingerea cât mai multor persoane să renunțe la fumat, mai ales în condiții de pandemie.

12 noiembrie este Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei, iar 19 noiembrie a fost stabilită ca fiind Ziua națională fără tutun. Două evenimente importante, mai ales în contextul pandemiei de Covid-19. Potrivit studiilor, 4 din 10 români fumează 20 sau mai multe țigarete pe zi, spune Tatiana Ilie, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Teleorman.

Din acest motiv, DSP Teleorman a demarat o campanie ce se va derula pe toată durata lunii noiembrie, ce are ca scop conștientizarea în rândul populației a faptului că fumatul sau vaping-ul se asociază cu o severitate crescută a Covid-19.

Teleormănenii fumători spun că o astfel de campanie este binevenită, mai ales în contextul medical actual, în condițiile în care, mulți dintre ei, nu au găsit, până acum, un motiv suficient de convingător pentru a renunța la fumat.

Un moment numai bun pentru a renunța la fumat este chiar astăzi.