29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Nu mai este de glumă! Teleormănenii care nu respectă măsurile de prevenire COVID-19 vor fi sancționați

Se întețesc controalele pentru verificarea persoanelor care nu respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus. Peste 1.300 de persoane au fost legitimate, 159 de obiective din tot județul și aproximativ 800 de autovehicule au fost verificate de polițiști în ultimele 24 de ore.

Sub autoritatea prefectului, peste 100 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi și pompieri, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în principal în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de învățământ, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.

În cadrul celor 15 acțiuni punctuale organizate au fost verificate peste 150 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 1.300 de persoane și verificate 800 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor punctuale au fost aplicate peste 170 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 17.000 de lei, polițiștii reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

A fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.