4 martie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Vijelia a creat pagube! Un acoperiș smuls și 7 arbori doborâți

În urma fenomenelor meteorologice care s-au abătut peste județul Teleorman, în special din cauza vântului puternic, mai mulți arbori au căzut pe carosabil, dar și un acoperiș a fost smuls.

Pe DN 52, între Alexandria și Furculești, un arbore a căzut pe carosabil blocând traficul rutier pe un sens. Pentru degajarea acestuia au acționat militari alexăndrineni cu drujbele din dotarea autospecialei de descarcerare.

În municipiul Turnu Măgurele, un copac a fost îndepărtat de pe carosabil de pompierii turneni, fără a fi întâmpinate probleme deosebite.

Pe DJ 612 A, între Satul Vechi și Văcărești, pompierii militari roșioreni au intervenit pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil, cu ajutorul unei autospeciale de descarcerare.

Pe DJ 504, între Alexandria și Lăceni, pompierii militari alexăndrineni au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, în jurul orei 03.00.

Pe strada 1907, din municipiul Turnu Măgurele, un acoperiș a fost luat de vântul puternic de pe un bloc de locuințe, însă fără a produce alte pagube materiale ori victime omenești. Pentru îndepărtarea elemnetelor de construcție a acționat un echipaj de pompieri.

Pe strada Progresului, din orașul Videle, un copac a căzut pe carosabil, blocând traficul rutier. Acesta a fost îndepărtat de pompierii Detașamentului Videle cu ajutorul drujbelor din dotarea autospecialelor de intervenție.

Pe DN 52, la ora 05.27, un alt arbore a fost doborât de vânt, participanții la traficul rutier solicitând intervenția pompierilor. Misiunea s-a derulat rapid și fără probleme deosebite.

Pe strada Traian, din municipiul Turnu Măgurele, a trunchi de copac a căzut pe carosabil, acesta fiind îndepărtat de salvatorii turneni.

Evoluția fenomenelor meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul I.S.U. Teleorman, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației din zonele posibil a fi afectate pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte negative.

Conform meteorologilor, vântul va continua să bată cu viteze de 55-65 km/h. Așadar, fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Dacă este posibil, întrerupeți orice activitate în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția!