15 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

turnu măgurele

Scandalul Donau Chem continuă! Senatoul Pîrvulescu se implică de partea salariaților

Angajații Donau Chem au ajuns în pragul disperării. Cu salariile neprimite de 3 luni de zile, mulți dintre angajați au fost debranșați de la utilități. În lupta salariaților cu patronatul s-a implicat și președintele PNL Telorman, senatorul Eugen Pîrvulescu. Acesta a discutat personal cu administratorul judiciar al Donau Chem, și a fost asigurat că problemele se vor rezolva, iar combinatul de la Turnu Măgurele va fi redeschis.

”Nu agreez și nu accept astfel de nedreptăți din partea patronatelor. Zilele trecute am participat la Comisia de Dialog Social, împreună cu autoritățile județene, reprezentanți ai instituțiilor publice și reprezentanți ai salariaților de la “Donau Chem”.

Întâlnirea a avut ca scop principal identificarea soluțiilor legale, astfel încât oamenii care muncesc de trei luni, fără să fie plătiți, să își primească salariile care li se cuvin.

În calitate de senator ales, am decis să mă implic în această problemă, pentru că nu agreez și nu accept astfel de nedreptăți din partea patronatelor care merg pe ideea că fiind vorba despre sectorul privat, pot face tot ce doresc.

Astăzi am luat legătura atât cu directorul de la „Donau Chem”, cât și cu administratorul judiciar care se ocupă de combinatul de la Turnu Măgurele.

Le-am solicitat să se deplaseze astăzi sau cel târziu mâine, în Alexandria, la sediul Prefecturii Teleorman, pentru a discuta despre soluțiile existente, în vederea achitării salariilor restante.

Am primit asigurări că în urma întâlnirii pe care o vom avea, se va găsi o variantă, astfel încât conflictul de muncă generat de neplata drepturilor salariale să se încheie amiabil.

Pe această cale, vreau să îi asigur pe toți salariații de la „Donau Chem” că nu voi renunța până când drepturile lor nu vor fi respectate, iar ulterior voi acționa instituțional, în vederea reglementării unor prevederi legale, astfel încât asemenea situații să nu mai fie”, spune senatorul PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

Potrivit acestuia, angajații au nevoie să își primească urgent drepturile salariale, neachitate de trei luni.

”Sunt oameni care au ajuns în pragul disperării, au fost debranșați de la utilități, în mijlocul iernii, și care, în acest moment, nu au alternativă pentru ziua de mâine.

Am discutat personal cu administratorul judiciar al Donau Chem, am fost asigurat că problemele se vor rezolva, iar combinatul de la Turnu Măgurele va fi redeschis.

Mă voi implica în continuare, folosind toate pârghiile legale, și nu voi renunța până când se va  rezolva această problemă care afectează viața și sănătatea a sute de teleormăneni”, mai spune senatorul.