15 aprilie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Senatorul Dănuț Cristescu: Parlamentarii PSD renunță la pensiile speciale

Parlamentarii PSD renunță la pensiile speciale! Aceștia au depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Proiectul are un singur articol, care stipulează că ”articolele 49 și 50 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor cu modificările și completările ulterioare se abrogă”.

Proiectul a fost semnat de liderul PSD Marcel Ciolacu și alți parlamentari social-democrați. Printre ei și parlamentarii PSD din Teleorman, senatorul Dănuț Cristescu și deputații Paul Stănescu și Piper Savu.

”Parlamentarii PSD renunță la pensiile speciale!PSD a depus un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.Este momentul ca cetățenii să vadă adevărata față a politicienilor aflați la guvernare, să realizeze cine sunt populiștii și demagogii de pe scena politică românească”, spune senatorul PSD, Dănuț Cristescu.

Legea 96/2006 prevede ca parlamentarii cu 3 mandate încheiate să încaseze pensie specială ”în cuantum de 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”. Aceste venituri scad cu 20% pentru parlamentarii cu 2 mandate si cu 40% pentru cei cu un singur mandate încheiat.

Pentru ca acest proiect să fie adoptat, senatorii și deputații trebuie să se reunească în ședință comună.