29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

VIDEO Senatorul PSD, Dănuț Cristescu vrea să afle câți bani primește județul Teleorman prin PNRR

Ce obiective de investiții se vor realiza în județul Teleorman, ce fonduri vor fi alocate județului nostru și cu cine s-a consultat ministerul în legătură cu aceste proiecte prin PNRR? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care le-a adresat senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu ministrului interimar al investițiilor și proiectelor europene, Florin-Vasile CÎŢU. Teleormăneanul critică astfel lipsa de transparență a acestui program și îl atacă în termeni foarte duri pe fostul ministru, useristul, Cristian Ghinea.

„Ministrul zero Cristian Ghinea nu a discutat cu președinții de consilii județene, primarii de municipii, orașe și comune. Cu parlamentarii nici atât. Poate au discutat doar în spirala useristă despre banii de consultanță care trebuiau paradiți. În luna martie 2021, Adrian Gâdea – președintele Consiliului Județean Teleorman a făcut vorbire de lipsa de consultare și imposibilitatea depunerii de proiecte prin PNRR de către consilii județene, iar un exemplu elocvent este acela că cele mai multe spitale sunt în administrarea consiliilor județene”, spune senatorul social-democrat, Dănuț Cristescu.

În interpelarea din plenul Senatului, parlamentarul teleormănean dorește mai multe clarificări în legătură cu investițiile care se vor face în județul nostru prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

”1. Ce obiective de investiții se vor realiza în județul Teleorman prin Programul Național de Redresare și Reziliență. 2. Ce fonduri vor fi alocate județului Teleorman? 3. Cu cine s-a consultat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în legătură cu proiectele pentru județul Teleorman? 4. Ministerul a purtat discuții și consultări cu președintele CJ Teleorman, primarii de municipii, orașe și comune din Teleorman? Vreau să știu acest lucru și dacă puteți să-mi dați numele persoanelor cu care s-a discutat despre proiectele pentru județul Teleorman prin PNRR”, sunt întrebările senatorului PSD, Dănuț Cristescu.

Dacă Uniunea Europeană se arată interesată de ajungerea banilor pe care îi oferă în economia românească, ar fi normal ca reprezentanții României să n-aibă somn până nu se asigură că-i poate accesa. Din păcate, nu s-a întâmplat și nu se întâmplă așa ceva.

Cel mai bun exemplu sunt țări foste comuniste care au accesat toți banii europeni la care au avut dreptul. Cum au procedat ele? Foarte simplu. N-au politizat accesarea fondurilor europene. Au format corpuri de experți care să se ocupe exclusiv de accesarea fondurilor europene, aceiași de ani de zile. Așa au juns Polonia și Ungaria să se numere printre cele mai eficiente țări din UE, în ceea ce privește accesarea fondurilor europene.