29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Senator PNL, Eugen Pîrvulescu: Începe școala!

Elevii revin la școală. După două săptămâni de vacanță, elevii se întorc la școală. Fizic. Potrivit senatorului PNL de Teleorman, Eugen Pîrvulescu, condiția esențială pentru ca elevii să revină în bănci este gradul de vaccinare în fiecare unitate de învățământ. Pe scurt, peste 60 la sută dintre cadrele didactice să fie vaccinate.

”Dragi teleormăneni, luni, 8 noiembrie, se reiau cursurile școlare în toată țara, după o vacanță prelungită de situația sanitară din România. Potrivit noilor reglementări, una dintre condițiile esențiale pentru ca elevii să revină în bănci este gradul de vaccinare în fiecare unitate de învățământ.

Senatorul Pîrvulescu face apel către cadrele didactice să se vaccineze

Pe această cale, mă adresez cadrelor didactice, personalului auxiliar și părinților. Pentru a putea începe cursurile în format fizic, noua reglementare prevăzută într-un Ordin comun semnat de ministrul Educației și ministrul Sănătății prevede că în școlile în care rata de vaccinare este de minim 60% se vor relua cursurile în format fizic.
Celelalte vor începe cursurile în sistem online.
Dragi părinți și profesori, toți ne dorim pentru copiii noștri ce este mai bun și sunt convins că siguranța lor este pe primul loc în sufletele dumneavoastră. Recomandarea mea este să alegeți să vă vaccinați, pentru a fi în siguranță atât dumneavoastră, cât și copiii, bunicii și toți cei dragi.

Elevii trebuie să se întoarcă la școală, fizic

Elevii au nevoie de copilărie, de socializare, de cursuri în format fizic, însă nu le putem pune în pericol sănătatea, prin prezență fizică, dacă profesorii și personalul auxiliar sunt nevaccinați.
Avem nevoie de protecție pentru a ne putea relua activitatea în condiții de pandemie și sunt convins că puteți înțelege că toată planeta trece printr-o perioadă critică, iar sănătatea înseamnă baza existentei noastre, ca civilizație.

Majoritatea unităților de învățământ din Teleorman încep fizic

În Teleorman, cursurile se vor relua în format fizic în 258 de unități școlare. Majoritatea elevilor își vor întâlni colegii și vor putea socializa în siguranță. În celelalte 97 de unități de învățământ, rata de vaccinare este sub 60%, motiv pentru care cursurile vor începe în sistem online. Aici situația poate fi schimbată rapid, dacă profesorii și personalul auxiliar vor alege să se vaccineze, astfel încât să fie atins pragul de siguranță sanitară.
Haideți să fim responsabili, să ne informăm din surse autorizate și să ne protejăm de formele grave ale acestei boli care lovește fără să aleagă. Vaccinarea s-a dovedit a fi o metodă eficientă în combaterea pandemiei, soluția cea mai sigură pentru a evita consecințele grave generate de infectarea cu noul virus”, este mesajul senatorului PNL, Eugen Pîrvulescu,