1 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

videle

Videle, sub stăpânirea gerului. Pacienți evacuați din spital

Videle se află, încă, sub stăpânirea gerului. Deși termometrele indică valori de minus 15 grade, locuitorii orașului încă tremură de frig.

În urmă cu aproximativ șapte ore, rețeaua de alimentare cu gaze a orașului a cedat, din cauza gerului, lăsându-i pe localnici în frig.

Pacienți de la Spitalul din Videle, transportați la Alexandria

Cei mai afectați au fost pacienții internați la Spitalul din Videle și oamenii din Centrul pentru persoane cu dizabilități.

Autoritățile județene, în frunte cu prefectul de Teleorman și cu președintele Consiliului Județean sunt de câteva ore la Videle, în încercarea de a găsi o rezolvare.

Chiar la această oră, furnizorul de gaze are echipe la locul unde s-a petrecut avaria și preconizează că după ora 24:00 se va relua alimentarea cu gaze în Videle.

Între timp, 8 persoane au fost transportate, de la Spitalul din Videle, la Spitalul Județean din Alexandria. Este vorba despre șase adulți, un copil și un nou-născut.

În ceea ce privește Centrul pentru persoane cu dizabilități, conform reprezentanților ISU Teleorman, s-a hotărât încălzirea încăperilor cu aparate electrice. Totul se face sub stricta supraveghere a personalului medical și a unui echipaj de la furnizorul de energie electrică. La Centru se mai află și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență și unul al Jandarmeriei.

Ambulanțe de la ISU și SAJ încă se află la Videle

În cazul în care situația nu se va remedia în timpul preconizat de cei de la firma de distribuție a gazelor, autoritățile județene sunt pregătite să intervină.

În Videle sunt prezente patru autospeciale pentru transportul victimelor multiple, 5 ambulanțe SMURD B2, o autospecială de primă intervenție și comandă și cinci ambulanțe SAJ.

Meteorologii anunță că minima termică va atinge, în această noapte, minus 15 grade celsius. Temperatură greu de suportat, mai ales fără sursă de încălzire.