1 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Spitalul din Videle a rămas fără căldură. Pacienții tremură în saloane

Spitalul din Videle a rămas, în toiul gerului, fără căldură. Motivul este că în întreg orașul Videle s-a sistat alimentarea cu gaze, din cauza unei defecțiuni apărută pe magistrala Transgaz.

150 de pacienți sunt internați în acest moment în Spitalul din Videle. Pentru ei, autoritățile teleormănene încearcă, chiar acum să ia cea mai bună decizie.

Autoritățile județene se află la Spitalul din Videle

Potrivit primarului din Videle, Nicolae Bădănoiu la Spitalul din oraș sunt prezent în acest moment directorul DSP, Mioara Comana, prefectul de Teleorman, Liviu Dumitrașcu, reprezentanții furnizorului de electricitate și directori de instituții cu abilități în rezolvarea problemei.

Contactat telefonic, Nicolae Bădănoiu ne-a spus că deocamdată se încearcă încălzirea spitalului cu sisteme electrice. În cazul în care acestea nu vor face fața, pacienții internați la Spitalul din Videle vor fi tranferați la Alexandria.

Doi nou-născuți vor fi transferați la Alexandria

Primarul Bădănoiu ne-a spus că doi nou-născuți vor fi, cu siguranță, aduși la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria în această noapte. Soarta celorlalți pacienți va fi hotărâtă ulterior.

Este vorba, conform purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir de 22 de copii și 6 femei.

Pentru aceste tranferuri sunt deja la Videle 5 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale pentru transportul victimelor multiple și 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Teleorman.

În același timp echipe ale furnizorului de gaze din București și din județ fac eforturi pentru a remedia defecțiunea părută la rețeaua de gaze care a condus la această situație.

Subiectul a ajuns în atenția premierului Sorin Grindeanu

Despre problemele de la Videle a aflat și primul ministru al României, Sorin Grindeanu, dar și ministrul de Interne, Carmen Dan. Cei doi au fost puși la curent de situația din Videle de la secretarul de stat Raed Arafat.

“În Videle avem informarea că este problemă cu furnizarea gazului, este o problemă care cel mai probabil este rezultatul unui dop de gheață pe țeava de furnizare a gazului. La acest moment, am primit informarea că sunt trei echipe care lucrează pe rezolvarea problemei. Situația cu care ne confruntăm este a spitalului și a căminului pentru persoane cu dizabilități. Am luat legătura cu managerul spitalului, care a asigurat momentan căldura, mai ales în secția de pediatrie. Există în spital 21 de copii și cinci gravide, pe lângă alți pacienți care sunt internați acolo”, a declarat Raed Arafat, la videoconferința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Potrivit lui Arafat, situația este în prezent monitorizată și urmează să se decidă dacă vor fi relocate persoanele aflate în aceste două instituții.

“Urmărim situația. Deja colegii de la ISU se pregătesc. Este posibil să luăm decizia în următoarele 2-3 ore, dacă nu se rezolvă problema, pentru relocarea persoanelor care sunt în aceste două clădiri, în aceste două instituții”, a mai afirmat Raed Arafat.

Cod Galben de GER

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ger, valabilă pentru toate judeţele ţării, inclusiv Teleorman. Atenţionarea este valabilă sâmbătă, duminică şi luni.

Meteorologii avertizează că, în aceste trei zile, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.