23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Transport ilegal de deșeuri descoperit la vama din Turnu Măgurele

Alt transport ilegal de deșeuri a fost descoperit de poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele. Alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman, aceștia au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, mai multe nereguli privind transportul a 21 de tone de deșeuri care ar fi trebuit să ajungă în țara noastră. Acestea au fost returnate societății expeditoare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au efectuat aseară, pe sensul de intrare în ţară, un control specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean macedonean, în vârstă de 32 de ani.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 21.800 de kilograme deșeuri materiale neferoase, cu destinația Buzău și Călărași. Pentru că au avut suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, oamenii legii au solicitat sprijin autorizat și din partea comisarilor Gărzii de Mediu Teleorman.

La verificarea încărcăturii, autoritățile au descoperit că deșeurile erau radiatoare auto, deșeuri de șpan și pilitură, elemente provenite de la instalații sanitare precum robineți, coturi, resturi de țeavă și conducte, balamale, brațe lustră, coliere strângere – unele din ele conținând plastic sau cauciuc, dar și deșeuri de minereu, posibil provenite din activități de topitorie/turnătorie. Toate erau încărcate din Macedonia și aveau ca destinație o societate comercială din țara noastră.

Autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste deșeuri, întrucât pe timpul transferului este interzisă amestecarea lor, dar și pentru neconcordanțele privind deșeurile menționate în documentele de transfer și cele identificate fizic în mijlocul de transport.