23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Pentru elevi nu sunt bani! Fondurile pentru tablete au fost epuizate până la Alexandria

Elevii și cadrele didactice nu prezintă interes pentru actualul Guvern. La începutul acestui an, în plină pandemie de Covid 19, când activitatea elevilor se desfășura exclusiv online, reprezentanții Primăriei Alexandria au depus spre finanțare proiectul cu titlul ”Asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line prin achiziția de echipamente IT mobile/tablete școlare”, prin care se urmărea decontarea cheltuielilor în valoare de 1.014.953,74 lei ( TVA inclus) pentru achiziția tabletelor din Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat.

Pentru a se asigura procesul de învățământ online impus în condițiile pandemiei generate de SARS-CoV-2, la inițiativa primarului Victor Drăgușin au fost achiziționate din BUGETUL LOCAL 1054 de tablete. Acestea au fost predate directorilor unităților de învățământ, gimnazial și liceal de pe raza municipiului Alexandria, în data de 17.11.2020.

Ca urmare a solicitării privind decontul cheltuielilor prin proiectul depus spre finanțare, Primăria Municipiului Alexandria a solicitat Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene un răspuns privind stadiul proiectului depus.

Din păcate, banii n-au ajuns nici până astăzi înapoi în bugetul local pe motiv că ”bugetul alocat fiind epuizat”.

”Cererea de finanțare cu titlul ”Asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line prin achiziția de echipamente IT mobile/tablete școlare”, depusă de către Primăria Municipiului Alexandria, nu a intrat în cadrul etapei de evaluare, BUGETUL ALOCAT FIIND EPUIZAT”, este răspusul primit de Primăria Alexandria de la Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.