12 august 2022

TR News

Stiri din Teleorman

copaci

Percheziții la mafia pădurilor din Teleorman

Lovitură dată mafiei pădurilor. Patru persoane au fost reţinute de poliţişti după ce ar fi tăiat ilegal arbori din fondul forestier naţional. Polițiști, mascați și procurori au descins în 14 locații din județele Teleorman, Dâmbovița și Argeș.

Percheziții la persoane suspectate de tăieri ilegale de arbori. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Teleorman și polițiștii Secției 1 Politie Rurală Alexandria au efectuat 14  percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, în județele Teleorman, Dâmbovița și Argeș. 7 mandate de aducere au fost puse în executare.

Patru persoane sunt bănuite de comiterea, în formă continuată, a infracţiunilor de folosire a dispozitivelor speciale de marcat, fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice, complicitate la tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate, fals intelectual şi uz de fals.

În urma activităților desfășurate, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, față de 4 persoane, cu vârste cuprinse între 39 și 59 de ani, cu domiciliile în județele Teleorman, Dâmbovița și Argeș.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, telefoane mobile și suporturi de stocare a datelor informatice.

Persoanele bănuite urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunere de dispunere a unor măsuri preventive.