29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Tir cu deșeuri, oprit la vama din Turnu Măgurele

Se fac bani frumoși din deșeuri. Tot mai mulți ”afaceriști” încearcă să aducă în țară tone de deșeuri. Din fericire și polițiștii de frontieră au devenit mult mai atenți și vigilenți la actele acestora. Nu este săptămână în care vameșii să nu descopere câte un tir plin cu deșeuri care încearcă să intre ilegal în țara noastră.

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, nereguli privind transferul a peste 22 de tone deșeuri din hârtie, care aveau ca destinație o societate comercială din țara noastră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean român, în vârstă de 34 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din hârtie.

”Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 22.980 de kilograme deșeuri din hârtie, încărcate din Bulgaria și care aveau ca destinație o societate comercială din țara noastre”, spun polițiștii de frontieră.

În urma verificărilor documentelor de transfer, autoritățile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.