1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Ofițeri de la Permise Auto, cerectați de DNA

Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman a fost plasat în control judiciar de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, fiind suspectat de șapte infracțiuni de luare de mită. Alături de acesta, alți doi ofițeri din cadul aceleiași instituții sunt cercetați pentru luare de mită.

Trei polițiști Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor sunt cercetați de procurorii DNA pentru luare de mită. Printre ei, chiar șeful instituției, pe numele căruia oamenii legii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. În sarcina acestuia s-a reținut comiterea a șapte infracțiuni de luare de mită.

Alți doi polițiști sunt cerectați pentru aceleași fapte. Este vorba despre un ofițer de poliție, șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări, cercetat în stare de arest la domiciliu, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită și despre șeful Compartimentului Înmatriculări Vehicule, cercetat sub control judiciar, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a cinci infracțiuni de luare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 noiembrie 2021, față de inculpatul LUPU STELIAN, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a șapte infracțiuni de luare de mită

Anterior, în aceeași cauză, respectiv la datele de 15, respectiv 17 noiembrie 2021, s-au dispus măsuri preventive față de alți doi ofițeri de poliție din cadrul (S.P.C.R.P.C.I.V.) Teleorman, după cum urmează:

VELCEA CRISTIAN, ofițer de poliție, la data faptei șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman, cercetat în stare de arest la domiciliu, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită,

EIB DANIEL CRISTIAN, ofițer de poliție, la data faptelor șef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Teleorman cercetat sub control judiciar, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a cinci infracțiuni de luare de mită”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit aceleași surse, ”în perioada 2020 – august 2021, cei trei inculpați ar fi primit, direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, dintre care promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere sau înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.
În acest moment, în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane, iar Compartimentul Înmatriculări al Serviciului Regim Permise și Înmatriculări și-a suspendat, astăzi, activitatea.