27 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Celebrul protestatar #REZIST, roșioreanul Cristian Dide a trimis colete cu droguri la DIICOT

Unul dintre cei mai cunoscuți protestatari din Piața Victoriei, teleormăneanul Cristian Dide a fost reținut pentru 24 de ore, după ce, conform unor surse judiciare, a cumpărat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis coletele cu droguri la DIICOT.

Două colete cu droguri au fost trimise la sediul DIICOT. Potrivit unui comunicat al DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României cantităţi de canabis pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi. Se pare că persoana respectivă este protestatarul Cristian Dide. De altfel, Dide s-a exprimat public în mai multe rânduri pentru legalizarea consumului de canabis în România.

Procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat nouă percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov, Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor magazine şi la locuinţele unor persoane suspectate de de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc (canabis şi produse cu conţinut THC), se arată într-un comunicat de presă DIICOOT.

Cristian Dide este unul dintre cei mai vocali protestatari REZIST, fiind prezent la toate manifestaţiile din Piaţa Victoriei, din 2017, împotriva guvernării PSD. Acesta a avut mai multe conflicte cu Jandarmeria, fiind amendat de mai multe ori.

Dide deţine site-ul legalizam.ro, o platformă care susţine legalizarea canabisului. Într-o postare din 18 noiembrie de pe pagina de Facebook a platformei, reprezentanţii acesteia anunţau că sunt în contact cu un grup de cinci parlamentari “interesaţi sa schimbe legea privind deţinerea de canabis pentru consum propriu”.

Site-ul deţinut de ONG-ul condus de Cristian Dide a publicat în premieră informaţia conform căreia premierul interimar Florin Cîţu a fost condamnat în SUA.