1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Oferă un zâmbet de sărbători! Un copil speră la o viață mai bună

În timp ce majoritatea copiilor își doresc haine sau încălțăminte de firmă, gadgeturi de ultimă generație ori jucării scumpe, o adolescentă din Teleorman visează să aibă doar o cameră a ei, în care să își facă temele. Valentina este un copil încercat de viață, care, pentru a merge la școală a parcurs 40 de kilometri, zilnic, cu bicicleta. Nu s-a plâns niciodată, nici măcar atunci când ceilalți copii o ironizau din cauza problemelor cu dantura pe care le are. Salvarea Valentinei a venit de la o Asociație din Alexandria, care luptă ca fata să își continue studiile și să își depășească situația actuală.

Valentina pare un copil obișnuit, însă sufletul ei ascunde furtunile unui adult greu încercat. La doar 17 ani este, practic, ajutorul mamei și al surioarei sale mai mici. Posibilitățile materiale ale familiei sunt atât de reduse, încât copila a fost nevoită ca, timp de mai bine de un an, să meargă la liceu cu bicicleta, parcurgând, zinic, 40 de kilometri. Valentina, însă, trece peste toate cu stoicism, își face planuri de viitor și își dorește foarte mult să aibă o cameră numai a ei, așa cum au toți colegii săi.

Casa în care locuiește adolescenta împreună cu părinții și sora sa mai mică – și ea cu probleme de sănătate este foarte veche și se degradează pe zi ce trece. Tatăl muncește din greu pentru a construe o casă nouă, însă acest lucru este greu de realizat în situația lor, spune Gherghina, mama Valentinei.

Cazul Valentinei a fost descoperit de reprezentanții Asociației Un pas spre educație, care încearcă să o ajute pe fată și pe familia ei. Violeta Zaharia, președintele Asociației, i-a facilitat copilei accesul la un stomatolog, pentru a-și rezolva problema cu dantura.

Valentina este un exemplu de curaj și voință pentru fiecare dintre noi. Toți cei care vor să o ajute să își îndeplinească visul de a avea o cameră a ei într-o casă nouă, o pot face contactând Asociația Un pas spre educație pe rețelele de socializare.