29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Bilanț la 100 de zile de guvernare. Cum s-a descurcat Guvernul Dăncilă? zile libere pentru români

Teleormanul, bine reprezentat în Guvernul Grindeanu

Teleormanul este bine reprezentat în Guvernul Grindeanu, învestit cu puțin timp în urmă. Mai exact doi teleormăneni fac parte din cabinetul Sorin Grindeanu și conduc două din cele mai importante ministere. Este vorba despre ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan și de ministrul Educației, Pavel Năstase.

Carmen Daniela Dan a depus jurământul, ca ministru al Administrației și Internelor

Unul din cele mai importante ministere din actualul cabinet este condus de teleormăneanca Dan Carmen Daniela, fost prefect al județului. În jurul orei 19:00, Carmen Dan a depus jurământul de învestitură ca ministru al Administrației și Internelor.

carmen dan

Carmen Dan este originară din orașul Videle. În perioada 1990-1996 a activat ca secretar la Școala generală nr. 3 din Videle. Apoi, a fost referent la Banca Agricolă din Videle, până în 2001. A activat ulterior la Raiffeisen, unde a ocupat job-ul de teller front office.

În 2002 devine consilier juridic în cadrul Serviciului Juridic şi Contencios de la Consiliul Județean Teleorman. Opt ani mai târziu ajunge directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al judeţului Teleorman.

A fost subprefect al Județului Teleorman între 15 iunie 2012 și 13 martie 2014, ulterior fiind numită prefect al județului.

Educația, condusă tot de un teleormănean

Și în fruntea Ministerului Educației este tot un teleormănean. Pavel Năstase este născut în comuna Vârtoapele, satul Gărăgău.

pavel nastase

Pavel Năstase s-a născut la data de 06 decembrie 1951. Este profesor universitar la catedra de Informatică de Gestiune a Academiei de Ştiinţe Economice. În perioada 2012-2016 a ocupat funcţia de rector al ASE.

În perioada 2002 – 2005, Pavel Năstase a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. În aceeași perioadă a fost și membru în Consiliul de Administraţie al Institutului European de Administraţie Publică din Maastricht.

Năstase este expert contabil și auditor financiar. Este membru şi vicepreşedinte în cadrul mai multor asociații academice internaționale.

Un teleormănean, și în Ministerul Agriculturii

Secretar de stat în Ministerul Agriculturii este Daniel Botănoiu. Numele acestuia a fost vehiculat, în aceste zile, ca fiind chiar propunerea PSD pentru a conduce ministerul.

daniel botanoiu

Totuși, Botănoiu a revenit în Ministerul Agriculturii ca secretar de stat. El a mai ocupat această funcție timp de patru ani, până când a fost înlocuit de Dacian Cioloș.

Daniel Botănoiu a fost secretar de stat din mai 2012, până în 2016.

Cei trei teleormăneni fac parte din proaspătul învestit Guvern condus de Sorin Grindeanu. Noul Guvern a primit, astăzi, votul de încredere din partea Camerelor reunite ale Parlamentului și a depus, în urmă cu o oră, jurământul de credință, în fața președintelui Klaus Iohannis.