Vrei o carieră în televiziune? Teleorman TV face angajări!

Lumea televiziunii atrage, de la an la an, tot mai mulți tineri. Facultățile de jurnalism din țară au din ce în ce mai multe solicitări, pentru că lumea de dincolo de ecran, sau din spatele camerei de filmat pare a fi una spectaculoasă.

Și nu doar pare, chiar este o lume specială, frumoasă și plină de satisfacții.

Elena Stuparu, redactor și prezentator la televiziunea Teleorman TV ne dezvăluie câteva momente trăite în spatele camerelor de filmat.

Meseria de jurnalist este frumoasă

”Este o meserie frumoasă, mai ales atunci când îți asumi menirea de a-i informa pe cei care te urmăresc. Ideea că, la sfârșitul zilei, oamenii vor afla de la tine informații utile și practice este, pentru mine, cel puțin, ”motorul” meseriei mele”, spune una din puținele ”fețe” ale televiziunii din Teleorman.

Care sunt, însă, celelalte avantaje ale muncii în televiziune? ”Oamenii”, răspunde, simplu, Elena Stuparu.

”Am avut onoarea ca, de-a lungul timpului, să întâlnesc oameni pe care altfel, probabil, nu i-aș fi întâlnit. Datorită meseriei, am cunoscut și chiar m-am împrietenit cu oameni pe care, inițial, doar i-am intervievat. Am cunoscut tot felul de personaje și personalități, cu experiențe de viață unice, cu calități excepționale și cu povești uluitoare. Și, pe lângă prietenia lor, am ”câștigat” cumva și din experiențele lor”, spune Elena Stuparu.

O echipă de prieteni

În plus, timpul petrecut în studioul de televiziune, alături de întreaga echipă, este neprețuit. ”Noi, la Teleorman TV suntem, înainte de orice, prieteni. Ne-am făcut un obicei de a ne strânge uneori, după terminarea programului, la o pizza sau la un grătar. Suntem prieteni și dincolo de orele de program și ne simțim bine împreună. Ne ajutăm reciproc și încercăm toți să facem în așa fel încât această televiziune să-și atingă scopul. Acela de a-i informa pe oameni și de a-i ține conectați la evenimentele petrecute în județ”, mărturisește Elena.

”Mai mult, sunt momente în care ne amuzăm copios de propriile greșeli. Îmi aduc aminte, în urmă cu aproape trei ani, când, în timpul știrilor, întreaga echipă am izbucnit într-o criză isterică de râs. Eu eram chiar în direct. În timp ce prezentam o știre (care, din câte îmi amintesc, era destul de serioasă), unul din colegii cameramani s-a împiedicat de un cablu și s-a dezechilibrat. Nu m-am putut abține și am izbucnit în râs. I-am molipsit și pe ceilalți colegi. Cu o altă ocazie, am intrat în direct butonând telefonul mobil, fără să îmi dau seama că sunt, de secunde bune, live”, povestește Elena Stuparu.

Și tu poți să ajungi jurnalist

Orice tânăr teleormănean, dar mai ales din Alexandria, poate trăi pe propria piele aceste experiențe. Teleorman TV le oferă celor interesați șansa de la lucra ca reporter.

”Și eu am intrat în televiziune tot dând curs unui anunț. Am aflat că o televiziune locală face angajări și  m-am prezentat la sediul acesteia. Au trecut 10 ani de atunci. Eu cred că mulți tineri sunt potriviți pentru a lucra în televiziune. Nu îți trebuie decât foarte multă curiozitate și dorința de a ”te pune în slujba publicului”. Evident, este nevoie de o cultură generală solidă și de abilități de comunicare. Dar, cele mai multe ”trucuri” se învață de parcurs”, spune prezentatoarea tv.

Alexăndrenii care și-ar dori să lucreze ca reporter și, mai târziu, ca prezentator, își pot depune un CV pe adresa de mail teleormantv@yahoo.com sau îl pot aduce personal la sediul televiziunii din Alexandria, strada Ion Creangă, nr. 52 – 54, parter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *