Substanțele toxice și foarte toxice se vând ”ca pâinea caldă”

Zeci de kilograme de substanțe toxice au fost descoperite de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Aceștia au organizat o  acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficul de produse sau substanţe toxice,  pe raza municipiului Roşiorii de Vede. Cu acest prilej au fost descoperite mai multe nereguli.

Voia să vândă substanțele toxice

Un bărbat în vârstă de 60 ani din comuna Vedea avea asupra sa 10 recipiente, deţinute ilegal. În cele 10 bidoane se aflau produse din categoria foarte toxice pe care intenţiona să le vândă.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trafic de produse sau substanţe toxice”, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede.

13 kilograme de substanțe foarte toxice găsite într-un birou

O altă infracţiune a fost constatată la o societate din Roşiorii de Vede. Într-o magazie situată într-un corp de birouri, polițiștii au găsit 13 recipiente a câte 1 kilogram fiecare în care se găseau substanţe toxice.

Ancheta a scos la iveală și responsabilul. ”O femeie în vârstă de 72 de ani din comuna Vedea, judeţul Teleorman, contabil la societatea menţionată a deținut fără drept substanțe din categoria foarte toxice, neavând certificat de atestare profesională în acest sens”, spun polițiștii teleormăneni. Spaţiul unde au fost identificate recipientele nefiind autorizat pentru depozitarea produselor clasificate ca foarte toxice.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de „trafic de produse sau substanţe toxice”,  urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *