27 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Alexandru Ceciu a fost schimbat din funcția de subprefect al județului Teleorman

Subprefectul județului Teleorman, înlocuit din funcție

Alexandru Ceciu a fost schimbat, astăzi, din funcția de subprefect al județului Teleorman. Locul său va fi ocupat de Liviu Dumitrașcu, fost prefect al județului.

Guvernul României a decis, în ședința de astăzi, ”încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Teleorman de către domnul Ceciu Alexandru-Răzvan”.

În aceeași ședință de Guvern s-a stabilit ”exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Teleorman de către domnul Dumitrașcu Liviu”.

Alături de teleormăneanul Alexandru Ceciu a mai fost schimbat, astăzi, și subprefectul județului Olt, Emanuel Oproiu.

Alexandru Ceciu, protejatul lui Liviu Dragnea și al lui Gabriel Oprea

Alexandru Ceciu ocupa funcția de subprefect din iunie 2014. Învestirea sa în funcție, pe 8 iunie 2014, a fost un adevărat eveniment mediatic pentru județul Teleorman. Acesta a primit, atunci, girul din partea lui Liviu Dragnea și a lui Gabriel Oprea, ambii viceprim-miniștri la acea dată.

Alexandru Ceciu a fost schimbat din funcția de subprefect al județului Teleorman

Atât Dragnea, cât și Oprea l-au considerat pe Ceciu ” un profesionist”, menționând experiența profesională semnificativă în domeniul administrației publice a acestuia.

Fostul subprefect a lucrat și la Primăria Sectorului 5 București

Alexandru Ceciu a absolvit, în 2008 cursurile Facultății de Administrație Publică din cadrul SNSPA. Din 2007 până în 2009 a lucrat ca inspector în cadrul Primăriei Sectorului 5 din București. În 2009 s-a angajat la Primăria Alexandria, iar din 2011 până la numirea în funcția de subprefect a condus și sindicatul din unitate.

Liviu Dumitrașcu, noul subprefect de Teleorman

Fostul prefect de Teleorman, Liviu Dumitrașcu, îi va lua locul lui Alexandru Ceciu. Fost director în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă  Teleorman, Liviu Dumitraşcu a fost susținut, în mandatul de prefect pe care l-a ocupat în iunie 2013, de PNL. Înainte de a ajunge la conducerea AJOFM Teleorman, Dumitraşcu a fost director şi la Protecţia Consumatorului.