Un deputat teleormănean vrea soluții pentru creșterea procentului de promovabilitate la Bacalaureat

Elevii din Teleorman nu au obținut nici anul acesta rezultate excepționale la examenul de Bacalaureat. Rata de promovabilitate a examenului maturității în județ a fost, înainte de contestații, de 58,26 la sută.

9 elevi au reușit să obțină media generală 10, în timp ce niciun absolvent de la 3 licee nu a reușit să obțină medie de promovare a examenului.

Soluții pentru creșterea procentului de promovabilitate la Bacalaureat

În acest context, un deputat teleormănean dorește o dezbatere publică în care să fie identificate soluții pentru creșterea gradului de promovabilitate.

”Am inițiat, printr-o propunere de parteneriat transmisă Instituției Prefectului Județului Teleorman, organizarea unei dezbateri publice cu toți factorii implicați, în care să identificăm soluții pentru ca, pe viitor, să nu ne mai confruntăm cu procente mici de promovabilitate la examene”, spune deputatul teleormănean, Violeta Răduț.

Propunere trimisă Prefectului pentru remedierea situației de la Bacalaureat

Deputatul Violeta Răduț a înaintat Prefectului județului Teleorman o propunere de parteneriat care să fie în interesul tinerilor absolvenți de liceu.

Domnule prefect,
Vă supun atenției un fenomen care trebuie să ne preocupe pe toți în egală măsură: în fiecare an, rezultatele la examenele naționale, obținute de elevii teleormăneni, sunt cel puțin îngrijorătoare. Fie că suntem oameni politici sau nu, fie că suntem părinți, dascăli sau elevi, toți avem, însă, responsabilitatea de a privi lucrurile cu realism și de a identifica cu adevărat soluțiile astfel încât despre copiii din Teleorman să nu se mai vorbească la modul peiorativ. Consider, de aceea, că este absolut necesară o dezbatere publică serioasă, moderată de Instituția Prefectului, în care să fie implicați cât mai mulți actori care au ceva de spus în această privință. În primul rând, apreciez că numai cunoașterea exactă a cauzei care a dus la această situație a învățământului din județul Teleorman poate duce și la o corectă identificare a soluțiilor, cum, de asemenea, sunt de părere că numai un dialog, în adevăratul sens al cuvântului, poate duce la un rezultat favorabil”, se arată în adresa înaintată de Violeta Răduț Instituției Prefectului județului Teleorman.

Reprezentanți ai Ministerului Educației și au autorității publice locale, invitați la dezbatere

”Am speranța că Instituția Prefectului Județului Teleorman, ca garant al echilibrului, poate determina și media o întâlnire, la aceeași masă, cu reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, părinților, profesorilor sau elevilor, o întâlnire la care să nu se caute vinovați, ci să se găsească soluții.

Îmi doresc ca această dezbatere să fie una cu adevărat constructivă, în cadrul căreia să identificăm, la modul concret, o strategie a cărei aplicare să ducă la îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevii noștri”, mai spune Violeta Răduț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *