Autostrada Sudului și Podul peste Dunăre de la Zimnicea, construite cu prioritate VIDEO

Construcția Autostrăzii Sudului și podul de la Zimnicea sunt o certitudine. Declarația îi aparține chiar ministrului Transporturilor, prezent, astăzi, la Alexandria. Potrivit acestuia, proiectul privind Autostrada Sudului se află într-un stadiu avansat, fiind adoptate măsuri de urgentare a acestuia.

Autostrada Sudului este într-un stadiu avansat

Podul peste Dunăre de la Zimnicea şi Autostrada Sudului ”sunt prioritare pentru Teleorman și vor fi realizate”. Această afirmație îî aparține Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și a fost făcută la conferinţa de alegeri a PSD Teleorman. Decizia a fost luată și după ce, fiind obligat să circule pe drumul dintre Capitală și Alexandria, ministrul Transporturilor a realizat cât de greu se circulă pe acesta.

„La Autostrada Sudului suntem într-un stadiu avansat. Din cei 195 de kilometri, cât va avea Autostrada Sudului, 70 vor traversa judeţul Teleorman. Să văd eu că vine cineva să ne spună spună că nu este necesară o autostradă în sud şi o să-l invit să vină pe DN 6, şi să mergem şi în cursul dimineţii şi al după-amiezii, să vadă exact ce înseamnă trafic şi cât de importantă e autostrada”, a declarat Răzvan Cuc.

Proiectul va fi realizat în parteneriat public-privat, ceea ce va duce la urgentarea lucrărilor.

„A fost scos la licitaţie studiul de fundamentare, va fi finalizat la sfârşitul lunii iulie, în august vom intra cu hotărârea în Guvern, după care în luna septembrie vom scoate atribuirea pentru firma care va veni să construiască”, a adăugat Cuc.

Podul peste Dunăre de la Zimnicea, prioritate pentru Sudul țării

Cel de-al doilea proiect prioritar pentru judeţ este podul peste Dunăre de la Zimnicea-Svishtov.

„Un alt proiect deosebit de important, care se va face, este podul peste Dunăre Zimnicea şi Svishtov. Partea română a urgentat foarte mult acest obiectiv, am avut discuţii cu bulgarii despre acest obiectiv, s-a intrat cu memorandum în Guvern.

Am vorbit cu ministrul Transporturilor din Bulgaria, ei ne-au dat câteva puncte genereale, eu astăzi i-am prezentat doamnei prim-ministru acordul care se va face între Guvernul României şi Guvernul Bulgariei pentru implementarea acestui pod”, a mai spus ministrul.
One thought on “Autostrada Sudului și Podul peste Dunăre de la Zimnicea, construite cu prioritate VIDEO

  1. Gheorghe Dobrica

    Este o stire foarte buná, foarte importantá si foarte, foarte necesará pentru aceastá zoná a tárii. Bine inteles, rámáne de vázut si cát de adeváratá este. Sánt unul dintre cetátenii románii plecati afará si care la un moment dat, doreste sá se intoarcá.Face-ti proiecte si investiti in infrastructurá, este atát de necesará pt. dezvoltarea acestei tári, sánt bani de la UE, depinde de politic dacá doreste s-au nu. Sánt atát de multe lucruri de fácut in aceastá tará. Reglementati legea salarizárii, dati salarii decente la cetáteni si nu va lipsi forta de muncá, calificatá si cu experientá.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *