Guvernul României s-a mutat în Teleorman, pentru câteva ore FOTO/VIDEO

Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu, Orlando Teodorovici, Natalia Intotero, Alexandru Petrescu și Răzvan Cuc s-au aflat pentru mai bine de 5 ore în județul Teleorman. Aceștia au participat la Conferința Județeană de alegeri a Partidului Social Democrat.

Evenimentul nu a fost lipsit de incindente.

Invitat din partea coaliției aflată la guvernare, reprezentantul ALDE Teleorman, vicepreședintele organizaţiei, Virgiliu Cocoșilă a fost copleșit de emoții. Acesta a urat „Bună ziua, Partidului Socialist Democrat!”. Colegii de alianță prezenți în sală l-au taxat pentru gafă și i-au amintit că este vorba despre „Partidul Social Democrat”.

Şi ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a încurcat numele județului cu cel al municipiului. „Întorcându-mă, aici, în judeţul Alexandria…”, a spus Andronescu.

Primul care a luat cuvântul a fost vicepreședintele ALDE Teleorman, Virgiliu Cocoșilă. Acesta a vorbit despre realizările coaliției PSD-ALDE, dar și despre o candidatură comună la alegerile prezidențiale, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

Microfonul a fost cedat ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a lăudat performanțele elevilor din județul Teleorman.

Ministrul de interne, Carmen Dan și-a amintit, după 3 ani de zile, că este din județul Teleorman.

„Peste 4000 de gospodării din județul Teleorman vor fi conectate la internet”, le-a transmis teleormănenilor ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu.

Podul peste Dunăre de la Zimnicea şi Autostrada Sudului ”sunt prioritare pentru Teleorman și vor fi realizate”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Filiala PSD Teleorman este ”un exemplu pentru toate organizațiile din țară”, spune ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Prim-ministrul, Viorica Dăncilă nu a luat cuvântul în plenul conferinței județene. Reprezentanții mass-media au fost invitați să părăsească lucrările conferinței imediat după încheierea discursurilor, dar a urmat o conferință de presă.

Social democrații din Teleorman au un ”nou” președinte în persoana lui Adrian Gâdea. Fostul președinte interimar a fost ales cu unanimitate de voturi. Tot cu votul unanim al celor prezenți în sală a fost ales și Victor Drăgușin. Primarul Alexandriei urmând să ocupe funcția de președinte executiv în cadrul filialei județene.

La finalul conferinței județene, Viorica Dăncilă a convocat toți membrii Guvernului la o discuție, într-o pensiune din apropierea municipiului Alexandria. La discuție au fost prezenți aproape toți miniștrii Cabinetului Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *