1 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Guvernul României s-a mutat în Teleorman, pentru câteva ore FOTO/VIDEO

Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu, Orlando Teodorovici, Natalia Intotero, Alexandru Petrescu și Răzvan Cuc s-au aflat pentru mai bine de 5 ore în județul Teleorman. Aceștia au participat la Conferința Județeană de alegeri a Partidului Social Democrat.

Evenimentul nu a fost lipsit de incindente.

Invitat din partea coaliției aflată la guvernare, reprezentantul ALDE Teleorman, vicepreședintele organizaţiei, Virgiliu Cocoșilă a fost copleșit de emoții. Acesta a urat „Bună ziua, Partidului Socialist Democrat!”. Colegii de alianță prezenți în sală l-au taxat pentru gafă și i-au amintit că este vorba despre „Partidul Social Democrat”.

Şi ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a încurcat numele județului cu cel al municipiului. „Întorcându-mă, aici, în judeţul Alexandria…”, a spus Andronescu.

Primul care a luat cuvântul a fost vicepreședintele ALDE Teleorman, Virgiliu Cocoșilă. Acesta a vorbit despre realizările coaliției PSD-ALDE, dar și despre o candidatură comună la alegerile prezidențiale, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

Microfonul a fost cedat ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a lăudat performanțele elevilor din județul Teleorman.

Ministrul de interne, Carmen Dan și-a amintit, după 3 ani de zile, că este din județul Teleorman.

„Peste 4000 de gospodării din județul Teleorman vor fi conectate la internet”, le-a transmis teleormănenilor ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu.

Podul peste Dunăre de la Zimnicea şi Autostrada Sudului ”sunt prioritare pentru Teleorman și vor fi realizate”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Filiala PSD Teleorman este ”un exemplu pentru toate organizațiile din țară”, spune ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Prim-ministrul, Viorica Dăncilă nu a luat cuvântul în plenul conferinței județene. Reprezentanții mass-media au fost invitați să părăsească lucrările conferinței imediat după încheierea discursurilor, dar a urmat o conferință de presă.

Social democrații din Teleorman au un ”nou” președinte în persoana lui Adrian Gâdea. Fostul președinte interimar a fost ales cu unanimitate de voturi. Tot cu votul unanim al celor prezenți în sală a fost ales și Victor Drăgușin. Primarul Alexandriei urmând să ocupe funcția de președinte executiv în cadrul filialei județene.

La finalul conferinței județene, Viorica Dăncilă a convocat toți membrii Guvernului la o discuție, într-o pensiune din apropierea municipiului Alexandria. La discuție au fost prezenți aproape toți miniștrii Cabinetului Dăncilă.