2 iunie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Sofia Vicoveanca și Cristian Pomohaci în spectacol la ”Pe deal pe Teleormănel”

Sofia Vicoveanca este invitatul special al festivalului de muzică populară ”Pe deal la Teleormănel”. Alături de aceasta vor mai susține recitaluri Cristian Pomohaci și Olguța Berbec.

A 47-a ediție a unuia dintre cele mai îndrăgite și longevive evenimente culturale din județul Teleorman debutează pe data de 27 septembrie.

Potrivit organizatorilor, preselecţia concurenţilor va avea loc în ziua de 27 septembrie 2016, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Traditionale Teleorman din Alexandria, începând cu orele 12.00, în prezenţa membrilor juriului festivalului.

Concursul propriu-zis se va desfăşura pe 28 septembrie, pe Platoul din fata Casei de Cultură a Sindicatelor din Alexandria, ]ncepând cu orele 19.00. La final, publicul va avea parte de o surpriză. Îndrăgitul interpret Cristian Pomohaci va susține un recital.

Gala laureaţilor va avea loc în data de 29 septembrie, de la aceeași oră. Festivalul se încheie cu două recitaluri ale Olguței Berbec și Sofia Vicoveanca.

Acompaniamentul concurenţilor va fi susţinut de Orchestra Ansamblului ”Burnasul”, condusă de maestrul Adrian Grigoraş – dirijorul Orchestrei Radio România.

Câştigătorii vor obţine plachete şi premii în bani în valoare brută după cum urmează: Trofeul ’’Pe deal la Teleormănel’’ – 4.000 Ron; Premiul I – 3.000 Ron; Premiul II – 2.000 Ron; Premii III -1.500 Ron; Premiul de popularitate -1.000 Ron; Premiul ’’ Alexandru Dachin’’ – 600 Ron; Premiul Radio România pentru autenticitatea repertoriului – (o înregistrare gratuită la radio).