29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Se vor rupe norii! Avertizare de averse și vijelii începând din această seară

Avertizare de averse și vijelii pentru județul Teleorman!

Vara dă semne de oboseală și pare că vrea să ne părăsească, într-un final. Cel puțin pentru următoarele zile, pentru că Administrația Naționala de Meteorologie a emis o informare de ploi și răcire accentuată valabilă din această seară până marți seara. Zona de sud a țării va fi și ea afectată.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 18 septembrie, ora 18:00 — 20 septembrie, ora 18:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuata. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

Se schimbă vremea radical

”În intervalul menţionat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. Astfel de fenomene se vor semnala în seara zilei de duminică, 18 septembrie şi pe parcursul nopţii de duminică spre luni (18/19 septembrie) în zonele montane şi local în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, apoi în cea mai mare parte a ţării. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, cu precădere la deal şi la munte, precum şi în partea de est a teritoriului. Temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilei de marţi, 20 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara. În cursul zilei de luni, 19 septembrie, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se arată în informarea ANM.