4 martie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Senatorul PSD, Dănuț Cristescu vrea să afle când încep să primească bani și primăriile din Teleorman

Senatorul PSD, Dănuț Cristescu este nemulțumit de actualul Guvern. Social-democratul i-a adresat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea mai multe întrebări referitoare la cererile depuse de primarii din județul Teleorman pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor care se prăfuiesc în sertarele ministerului pe care acesta îl conduce.

Senatorul Dănuț Cristescu nu mai suportă delăsarea actualului Executiv și vrea să afle când începe să analizeze proiectele depuse de primarii din toată țara, inclusiv județul Teleorman pentru alimentarea cu gaze naturale a localităților. Potrivit social-democratului, există proiecte făcute de foarte mulți primari, dar acestea zac și se prăfuiesc prin sediul Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene.

”Foarte multe primării din județul Teleorman, au depus cereri de finanțare prin aplicația electronică MySMIS, procesul de evaluare a proiectelor nu a început.

Conform ghidului de finanțare, evaluarea proiectelor trebuia să înceapă în termen de o lună de la data deschiderii apelului de proiecte”, spune senatorul teleormănean.

Acesta a făcut o interpelare chiar în plenul Senatului adresată ministrului Cristian Ghinea.