7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Senator PNL, Eugen Pîrvulescu: Un pas înainte pentru bolnavii de cancer din România

O urmă de speranță pentru bolnavii de cancer. Senatorii au adoptat legea la care liderul liberalilor teleormăneni, Eugen Pîrvulescu este co-inițiator privind ”Planului național pentru prevenirea și combaterea cancerului în România”. Potrivit parlamentarului teleormănean, acest plan are în vedere o iniţiativă prin care să se asigure accesul rapid la servicii de depistare, diagnosticare, tratament şi îngrijire în cazul cancerelor pediatrice.

Legea privind adoptarea ”Planului național pentru prevenirea și combaterea cancerului în România” a trecut de votul Senatului. Co-inițiator al acestei legi este senatorul de Teleorman al PNL, Eugen Pîrvulescu.

”Fiind co-inițiator al acestei legi, am susținut și votat proiectul deoarece reflectă deopotrivă, efortul și angajamentul întregii societăți de a lupta cu cancerul.

Acest plan are în vedere o iniţiativă prin care să se asigure accesul rapid la servicii de depistare, diagnosticare, tratament şi îngrijire în cazul cancerelor pediatrice.

Se implementează pentru perioada 2023-2030, iar Ministerul Sănătăţii împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va creea un fond de inovaţie în sănătate în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Toţi beneficiarii au dreptul garantat de stat la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică cuprinse în Planul naţional, asigurate prin intermediul furnizorilor de servicii organizaţi conform legii, în funcţie de nevoile particulare ale fiecărui beneficiar”, a mărturisit senatorul Pîrvulescu.

Legea a fost votată în unanimitate. Toți cei 115 senatori prezenți au fost de acord cu textul legii.