7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Senatorul PSD, Dănuț Cristescu: Susținere pentru aderarea României în Schengen!

România merită să fie în Schengen. Acesta este mesajul cu care social-democrații vor merge la Consiliul Uniunii Europene pentru a susține aderarea țării nostre la spațiul de liberă circulație. Printre semnatari se află și senatorul de Teleorman al Partidului Social Democrat, Dănuț Cristescu. Potrivit acestuia, aderarea României la spațiul Schengen ar facilita afacerile românești. ”Produsele românești sau fabricate în România vor putea fi exportate cu costuri operaționale mai mici conducând la creșterea competivității economiei românești”, crede parlamentarul teleormănean.

România merită în Schengen. Acesta este numele acțiunii pe care social-democrații o desfășoară în toată țara și prin care vor să atragă atenția Consiliului Uniunii Europene că România respectă toate criteriile pentru aderarea la spațiul de liberă circulație.

În cadrul campaniei desfășurată în Alexandria, locuitorii reședinței județului au avut ocazia să scrie mesaje pentru oficialii europeni prin care să susțină intrarea în spațiul Schengen. Mesajele de susținere vor fi depuse la sediul Cosiliului Uniunii Europene din Bruxelles de europarlamentarul Victor Negrescu.

Unul dintre semnatari este și senatorul, Dănuț Cristescu.

”Decizia de aderare la acest spațiu de liberă circulație trebuie adoptată de statele membre, prin reprezentanții săi, în unanimitate, în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri interne.
Printre avantajele aderării României la spațiul Schengen se numără:

  • Trecerea frontierelor europene fără controale suplimentare.
  • Produsele românești sau fabricate în România vor putea fi exportate cu costuri operaționale mai mici conducând la creșterea competivității economiei românești.
  • România va avea noi oportunități de investiții și dezvoltare economică.
  • Transportatorii din România vor avea noi oportunități de dezvoltare economică”, este mesajul parlamentarului teleormănean.