12 august 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Senator PNL, Eugen Pîrvulescu: Guvernul poate interveni pentru micșorarea prețurilor la carburanți

Prețurile carburanților au explodat și odată cu ei și prețurile tuturor mărfurilor. Îngrijorat de această creștere se arată și senatorul PNL, Eugen Pîrvulescu. Acesta are și soluții, dar din păcate toate sunt în mâna guvernanților. Potrivit liberalului, ”Guvernul poate interveni asupra prețului numai prin intermediul Ministerului Finanțelor, fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor”. 

”Prețurile la carburanți au crescut constant, aspect care generează, pe cale de consecință, scumpiri în lanț la toate celelalte bunuri și servicii. Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului la pompă.
Guvernul poate interveni asupra prețului numai prin intermediul Ministerului Finanțelor, fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor. Sunt măsuri ce țin de fiscalitate, nu de producție, nu de calitatea serviciilor. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenție rapidă asupra prețului.
Este important ca toți să privim cu responsabilitate și pragmatism problema prețurilor pe această piață și să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare”, spune senatorul PNL de Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

De remarcat că prețul combustibililor nu scade niciodată, chiar dacă prețul barilului de petrol se reduce. Benzinarii marilor companii profită de orice creștere a cotației petrolului la burse ca să mărească prețurile, dar uită să le mai dea jos când cotațiile scad.