12 august 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Probleme agricultorilor din Teleorman transmise în Comisia de Agricultură din Parlament

Dacă terenurile deosebit de fertile din România ar fi valorificate la adevăratul lor potenţial, țara noastră ar putea deveni un competitor important în Europa. Din păcate, mare parte din pământul patriei zace ”pârloagă”. Unul dintre parlamentarii teleormăneni încearcă să revigoreze această ramură de activitate și să readucă județul Teleorman acolo unde îi este locul.

De când a intrat în Parlamentul României, senatorul PSD Dănuț Cristescu a acordat o atenție deosebită problemelor județului Teleorman. Fiind un județ cu potențial agricol extraordinar, acesta a încercat să sprijine fermierii ori de câte ori a avut ocazia.

În urmă cu doar câteva zile el a adus în Teleorman un coleg de Parlament, pe senatorul Călin Matieș, membru în Comisia de Agricultură pentru a lua pulsul realității chiar din teren. Cei doi senatori s-au întâlnit și au aflat prolemele cu care se confruntă agricultorii români chiar de la fermierul Lucian Marincea din Zimnicele.

Acesta este un susținător al asocierilor pentru dezvoltarea agriculturii românești, pentru dezvoltarea satului românesc, își dorește să producem și să consumăm produse românești.

Discuția a fost una productivă. Senatorul teleormănean Dănuț Cristescu declarând că ”țara noastră este una din țările europene cu cel mai ridicat potențial în sectorul agricol”.

”România trebuie să redevină ”Grânarul Europei”. Dar pentru asta este nevoie de programe, de sprijin pentru fermieri. Lumea a evoluat și din păcate agricultura nu se mai poate face cu sapa. Dacă ne dorim produse de calitate, trebuie să facem muncă de calitate, cu produse de calitate”, a mărturisit senatorul teleormănean.

De cealaltă parte, colegul său, senatorul Matieș s-a arătat extrem de optimist în privința viitorului agriculturii românești. Acesta este convins că dacă am valorifica eficient terenurile agricole am depăși orice criză alimentară.

„Putem asigura securitatea alimentară, putem avea alimente sigure și putem depăși orice criză alimentară atunci când terenurile agricole sunt valorificate corespunzător „, a spus senatorul Călin Matieș.

România se află în acel punct de cotitură în care agricultura poate redeveni asul din mânecă sau dimpotrivă, dacă nu vom şti să profităm, poate fi precum călcâiul lui Ahile.