12 august 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Ședința ordinară a Consiliului Local Zimnicea

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, în informarea săptămânală, le vorbește concitadinilor despre cele șapte proiecte de hotărâri care au fost adoptate în ședința ordinară a Consiliului Local Zimnicea din data de 28 iunie 2022, proiecte de hotărâri inițiate de către primarul localității.
Unul dintre proiecte este legat de desemnarea reprezentanților Consiliului Local în comisia de concurs pentru ocuparea postului de director medical al Spitalului Orășenesc Zimnicea, concurs care va avea loc în luna iulie.
Un alt proiect de hotărâre prevede organizarea unor evenimente cultural-recreative, pe malul Dunării, în data de 15 august, de Sf. Maria și Ziua Marinei, astfel încât tradiția va fi reluată.
În plus, s-a aprobat alocarea sumei de 10.000 lei Spitalului Orășenesc pentru achiziționarea unui aparat necesar laboratorului de analize medicale. Este vorba despre un analizor pentru glicemie, necesar persoanelor cu diabet, laboratorul neputând face până acum astfel de analize, pacienții fiind nevoiți să meargă în alte localități.
La punctul „Diverse”, aflat pe ordinea de zi, s-a discutat despre problema câinilor comunitari, care sunt duși la adăpostul de câini din Alexandria cel puțin o dată pe lună. Sunt aproximativ 600 de câini comunitari, care creează probleme cetățenilor și edililor (prin costul ridicat al colectării).
Maria Bazavan