30 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

se schimba ora

Se schimbă ora! La noapte dormim mai mult, ora 4:00 devine ora 3:00

În această noapte dormim mai mult. Ora 4:00 devine ora 3:00. Din păcate ăsta este singurul motiv de bucurie. De mâine nopțile devin tot mai lungi, iar acest lucru influențează negativ corpul nostru.

Noaptea de 28 spre 29 octombrie este cea mai lungă din an. România va trece la ora de iarnă. Ceasurile se vor da cu o oră în urmă, iar ora 4:00 devine ora 3:00, ceea ce înseamnă că ziua de 29 octombrie va avea 25 de ore.

Stări de depresie și anxietate

Această schimbare a orei are și efecte negative asupra corpului. Potrivit psihologilor, trecerea la ora de iarnă poate influenţa apariţia unor stări de depresie, anxietate și stres. Aceste stări fiind direct corelate cu întunericul.

Pentru a evita aceste neplăceri trebuie să respectăm același program de somn ca și până acum. De asemenea medicii ne recomandă să consumăm fructe şi legume şi să facem mişcare.

De când se schimbă ora?

În țara noastră, acest sistem a fost instaurat în 1932. Pe atunci, ora se schimba în prima duminică a lunii aprilie, respectiv în prima duminică a lunii octombrie. Această practică a rămas valabilă până în 1943, când legea trecerii la oră de vară nu a fost în vigoare. De abia în 1979 s-a revenit la acest procedeu.