25 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

vânt ploaie avertizare cod galben

Cod galben de vreme severă! Județul Teleorman este vizat

Cod galben de vreme severă! Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, mai multe avertizări de vreme rea pentru toată țara.

Cod portocaliu de vânt și ninsori la munte

Vremea rea își face, din plin, simțită prezența, în acest week-end, în toată țara. La munte a intrat în vigoare un Cod portocaliu de vânt și lapoviță și ninsoare. Astfel, ”vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 65…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h și se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, anunță ANM.

Cod galben de vânt în Teleorman

Fenomenele meteo extreme vor fi prezente, însă, în toată țara, nu doar la munte. De mâine dimineață, majoritatea zonelor țării, inclusiv județul Teleorman, se va afla sub atenționare de vânt intens, disconfort termic și precipitații mixte. Codul galben este valabil în perioada 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00.

”În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală  în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Minime termice negative, în Teleorman

Conform previziunilor meteo în vigoare în acest moment, vremea rece pare să pună stăpânire și pe județul nostru. Doar mâine, temperatura maximă indicată de termometre va fi de 17 grade, însă vântul va face să resimțim o temperatură mult mai mică.

Luni, marți și miercuri, vremea se răcește și mai tare. Minimele din timpul nopții vor deveni negative, mai exact în nopțile de marți spre miercuri și de miercuri spre joi, cu valori de minus 2 grade respectiv minus 1 grad Celsius.

Cerul va deveni senin de-abia de joi, însă mercurul din termometre va indica, în continuare, valori modeste.