Samuel Calotă îi îndeamnă pe tinerii căsătoriți să crească natalitatea județului Teleorman

Dezastru demografic în județul Teleorman. Se nasc tot mai puțini copii, dar mor tot mai multe persoane. Dacă se menține acest trend, în câțiva ani nu vor mai exista persoane care să se numească teleormăneni. Văzând aceste statistici, președintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă a dorit să le transmiță un mesaj familiilor tinere: FACEȚI COPII!

Populația județului Teleorman se împuținează de la lună la lună. Asta pentru că tot mai multe cupluri amână cât de mult pot conceperea unui copil. Cauzle sunt multiple. Dar cele mai importante sunt legate de lipsa unui loc de muncă sau a unei locuințe.

Vizibil îngrijorat, președintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă îi îndeamnă pe teleormăneni să nu mai amâne.

”Iubesc foarte mult copiii și mă bucur atunci când familiile tinere decid să aibă copii! Mă doare atunci când un cuplu decide să aibă numai un singur copil! Unii dintre ei justifică această alegere prin greutățile pe care le întâmpină un cuplu tânăr atunci când decid să-și mărească numărul membrilor familiei! Ei spun că statul nu sprijină suficient familiile tinere și nu le oferă susținere ca să-și poată crește în siguranță copiii! Sunt țări care acordă sume de bani acelor tineri care aleg să aibă copii, ocrotesc acele familii intr-un mod deosebit și le acordă tot sprijinul în acest sens”, spune liderul ALDE Teleorman.

Samuel Calotă este conștient că în România statul nu încurajează tinerele familii, dar cu toate acestea îi sfătuiește să aibă urmași.

”Nu demult, cred că prin ianuarie, Parlamentul a decis să dubleze alocațiile pentru creșterea copiilor! Sună fabulos, “Parlamentul a dublat alocațiile!” Știți ce a însemnat aceasta dublare? De la 150 lei alocația pe lună pentru un copil, la impresionanta sumă de, atenție, 300 lei pe lună pentru un copil! Voi ce ziceți? E mult? E puțin? Este suficient?

Imediat după ce Parlamentul a legiferat, Președintele Țării a promulgat Legea dublării alocațiilor pentru copii și in loc să identifice resurse pentru aplicarea acestei Legi, Guvernul României a atacat legea respectiva la Curtea Constituțională, crezând probabil ca nu au nevoie familiile tinere de atât de mulți bani pentru creșterea copiilor! Surpriză însă! Curtea Constituțională a legiferat astăzi că Guvernul este obligat să aplice legea, să dubleze alocațiile și că nu mai trebuie să aștepte motivația Curții in acest sens”, a adăugat șeful ALDE Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *