29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Salvatorii de vieți, sărbătoriți la Alexandria

Pompierii teleormăneni au fost sărbătoriți, la Alexandria, de autorități, dar și de oaspeți din țara vecină, Bulgaria.

Reprezentanții tuturor detașamentelor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A. D. Ghica” al județului Teleorman au sărbătorit împlinirea a 168 de ani de la eroica bătălie din Dealul Spirii-Bucureşti, când pompierii Capitalei au plătit cu tribut de sânge pentru apărarea idealurilor paşoptiste. Pe platoul de lângă Prefectura Teleorman, majoritatatea şefilor instituţiilor din judeţ au ţinut să fie alături de pompierii teleormăneni la ceas aniversar.

Printre oficialitățile care au luat cuvântul a fost, așa cum era normal, prefectul județului Teleorman, Carmen Dan. În discurul său, prefectul a ținut să mulțumească pompierilor pentru tot ceea ce fac pentru teleormăneni.

”Dragi pompieri teleormăneni, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă am avut onoarea de a fi lângă şi sper eu, alături de dumneavoastră! Am avut privilegiul de a vă cunoaște bine! Şi v-am privit cu încredere şi am stiut că impreună vom trece cu bine peste toate încercările! Şi am trecut… prin inundaţii, prin viscole, prin incendii! Am simţit că pot avea încredere în dumneavoastră, aşa cum a simţit fiecare teleormănean când v-a văzut la datorie! E sentimentul de care ai nevoie mai ales atunci când teama pune stăpânire pe tine, pentru că lupta cu natura nu este niciodată o luptă în care omul este avantajat! O ştim cu toţii! Dumneavoastră, domnilor, aţi demonstrat că aveţi putere să nu renunţaţi nici măcar o secundă! Sunteti victorioşi şi ştiu că veţi rămâne aşa mereu”, a spus prefectul Carmen Dan.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”A. D. Ghica” Teleorman au avut, anul trecut, 8.399 de intervenţii la incendii, accidente şi alte situaţii de urgenţă. În urma intervenţiilor pompierilor teleormăneni au fost salvate 60 de vieţi omeneşti şi bunuri în valoare de peste 45 milioane lei. Tot în anul 2015 numărul intervenţiilor S.M.U.R.D a fost de 7.165 şi 30 de intervenţii de descarcerare.

De la începutul anului 2016 si până în prezent, pompierii teleormăneni au făcut față unui număr de 7.040 intervenții (incendii, poluări, muniție asanată, inundaţii şi fenomene meteo periculoase). Numărul intervenţiilor SMURD – Ambulanță a fost până acum de 5.235, la care se adaugă 30 de intervenții SMURD – Descarcerare. Pompierii noștri au salvat 27 de vieți și bunuri în valoare de aproape 111 milioane de lei.

Pompierii teleormaneni ”au făcut cinste”, de ziua lor, cu un moment inedit, în care și-au prezentat echipamentele din dotare.