29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

mascati

Rețea specializată în fraude informatice, destructurată de polițiștii teleormăneni

Polițiștii teleormăneni au destructurat, în această dimineață, o grupare specializată în fraude informatice. ”Hackerii”, din Teleorman și municipiul București, au postat, timp de aproape 6 ani, licitații fictive pe internet cu scopul de a vinde mașini de diverse mărci.

Din 2010 și până în prezent membrii rețelei au păgubit peste 130 de persoane, în principal cetățeni americani și canadieni, suma prejudiciată ridicându-se la valoarea de aproximativ 1 milion de dolari.

Pentru destructurarea rețelei, ofițerii de la Combaterea Criminalității Organizate Teleormanan, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 24 de percheziții domiciliare, din care 19 în Teleorman și au pus în executare 19 mandate de aducere.

”Ofițerii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Teleorman au desfășurat o acțiune, în ziua de 14.09.2016, care a vizat destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice de pe raza județului Teleorman și municipiului București, fiind efectuate 24 percheziții domiciliare, din care 19 pe raza județului Teleorman și 5 în municipiul București și puse în executare un număr de 19 mandate de aducere.

În fapt, cei în cauză, începând cu anul 2010 până în prezent, au accesat, fără drept, sisteme informatice, postând licitații fictive pe internet cu autoturisme de diverse mărci, încasând prețul bunurilor fără ca acestea să existe în realitate și să fie transmise cumpărătorului.

Până în prezent au fost identificate 136 victime, în marea lor majoritate cetățeni americani și canadieni, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion $”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman.