23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

S-a mărit numărul centrelor de vaccinare din Teleorman

Încă trei centre de vaccinare au fost deschise, în Teleorman, săptămâna aceasta, pentru administrarea serului îmotriva Covid-19 produs de compania Astra Zeneca. Între timp, însă, campania de vaccinare se derulează mai greu la Alexandria, după ce platforma de programare s-a aglomerat. În acest moment, în cel mai mare centru din județ doar câteva persoane mai primesc prima doză de vaccin. De aceea, mulți teleormăneni sunt direcționați către centrul de la Zimnicea, acolo unde sunt mai multe locuri disponibile.

Cel mai mare centru de vaccinare din județul Teleorman, cel de la Alexandria, administrează, în acest moment, serul împotriva Covid-19 persoanelor cu vârsta peste 65 de ani și bolnavilor cronici, cu prioeritate. În jur de 160 de persoane sunt vaccinate, zilnic, la Alexandria, iar dintre acestea, puțin peste 20 primesc prima doză. În ritmul acesta, însă, campania de vaccinare va dura mai mult decât se preconizase inițial, spun medicii Centrului.

Teleormănenii care vor să se vaccineze și nu mai găsesc locuri disponibile în apropierea reședinței sunt direcționați către centrul de la Zimnicea. Aici, doar în ultima săptămână, peste 530 de persoane au primit serul împotriva noului coronavirus, spun reprezentanții Centrului.

”1394 de persoane s-au vaccinat până în prezent la Centrul de Vaccinare de la Zimnicea. Începând de astăzi toate şcolile oraşului şi-au deschis porțile pentru elevi, inclusiv Şcoala Gimnazială nr.2, acolo unde a fost pusă în funcțiune şi centrala termică. Autoritățile oraşului speră ca şcolile să rămână deschise până la sfârşitul anului şcolar, în condițiile în care rata de infectare la Zimnicea este una foarte mică (0,21 la 1000 de locuitori)”, a declarat primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu.

Alte trei centre de vaccinare au fost deshise în Teleorman, săptămâna aceasta, în localitățile Talpa, Olteni și Botoroaga. Aici se administrează doar serul produs de compania AstraZeneca persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. Potrivit medicilor din județ, până în acest moment, în Teleorman nu s-au înregistrat reacții adverse severe în urma administrării serului și nu au fost irosite doze de vaccin.