19 septembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Protest într-o școală din Teleorman! Profesorii își vor directorul înapoi

Situație ce pare fără rezolvare la școala din comuna Orbeasca de Jos, acolo unde cadrele didactice ale instituției refuză să colaboreze cu directorii numiți de Inspectoratul Școlar Județean.Dascălii spun că fostul director, Georgeta Haită, a fost înlăturat pe nedrept de conducerea Inspectoratului Școlar la începutul lunii ianuarie și, de aceea, în semn de protest, pentru sitauția creată, atât directorul adjunct cât și consilierul educativ și membrii tuturor comisiilor din școală și-au dat demisia. Mai mult, pentru a-și demonstra solidaritatea față de fostul director, peste 50 de dascăli dar și părinți au protestat în curtea școlii.

Situația tensionată de la școala din comuna Orbeasca a debutat la începutul lunii ianuarie, atunci când conducerea Inspectoratului Școlar Județean Teleorman a luat decizia de a o schimba din funcția de director pe Georgeta Haită și de a o înlocui cu un dascăl din afara școlii.

Fostul director, Georgeta Haită, spune că reprezentanții Inspectoratului Școlar i-au refuzat categoric reconfirmarea în funcție, deși întreg colectivul profesoral a votat pentru ca aceasta să rămână la conducerea școlii.

În semn de susținere față de fostul director, atât directorul adjunct cât și consilierul educativ și membrii tuturor comisiilor din școală și-au dat demisia. În plus, dascălii, împreună cu părinții au organizat un protest în curtea școlii.

Dacă situația nu se va rezolva în favoarea fostului director, părinții amenință că nu își vor mai adduce copiii la școală.