S-a dezlănțuit iadul peste județul Teleorman! Pagube de zeci de mii de lei FOTO

inundatii

Ploile și furtunile nu se dau duse de pe teritoriul României. De câteva săptămâni plouă continuu. Deci de gospodării au fost inundate, culturile au fost distruse, iar mulți copaci seculari au fost culcați la pământ.

S-a dezlănțuit iadul

Ultima furtună a lovit mai grav zona de nord a județului Teleorman. Pe raza localității Măgura cu Liliac, comuna Drăgănești de Vede, un copac a căzut pe carosabil, încurcând circulația. Pentru degajarea acestuia, la fața locului a acționat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu un motoferăstrău, timp de aproximativ 30 de minute, fără a fi întâmpinate probleme deosebite.

Un acoperiș de pe bloc a distrus un autoturism

Pompierii militari au fost solicitați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 pentru îndepărtarea elementelor de construcție ale unui acoperiș căzut de pe un bloc de locuințe pe un autoturism, în orașul Videle, pe strada Parcului. Intervenția militarilor, care a durat aproximativ o oră, a rezultat cu salvarea de bunuri de aproximativ 70000 de lei. Pagubele produse de vijelie, constând în acoperișul blocului de locuit, plafonul și ușa spate a unui autoturism, au fost estimate la suma de 20000 de lei.

Apa amenința să le distrugă casa

Două familii de pe Șoseaua Giurgiului, din orașul Videle, au solicitat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 ajutorul pompierilor militari pentru evacuarea apei din gospodării, aceasta amenințând să pătrundă în locuințe. Intervenția unui echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle, cu o motopomă transportabilă, a condus la evacuarea apei de pe aproximativ 110 mp, după aproape o oră și jumătate, până la restabilirea stării de normalitate.

O nouă avertizare meteorologică

Și nu scăpăm de ploi și vijelii. Meteorologii au emis o nouă atenționare Cod Galben, ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Sunt așteptate averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă pot depăși local 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite este recomandat ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Cetățenii sunt rugați să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *