Roșiorii de Vede a îmbrăcat, în această seară, straie de sărbătoare

Roșiorii de Vede a îmbrăcat, în această seară, straie de sărbătoare

Roșiorii de Vede a îmbrăcat, în această seară, straie de sărbătoare, în așteptarea cei mai frumoase perioade a anului.

Luminile de sărbătoare s-au aprins, în urmă cu câteva ore, și la Roșiorii de Vede, spre bucuria celor mici, dar și a celor mari. Roșiorii de Vede a îmbrăcat, în această seară, straie de sărbătoare

 

Luminile s-au aprins în acorduri de colinde

La lăsarea serii, luminile de sărbătoare s-au aprins și la Roșiorii de Vede, în acorduri de colinde. Și, o dată cu ele, a prins viață și Orășelul copiilor, amplasat în parcul central din oraș.

Concertul de colinde „Vin sărbătorile, vin” i-a făcut pe cei prezenți să intre și mai bine în atmosfera de sărbătoare. Au interpretat trupa EUROTON, membrii Cercului de Muzică al Casei de Cultură şi elevii Şcolii Gimnaziale “Alexandru Depărăţeanu”, coordonați de prof. pr. Emil Cristea. Roșiorii de Vede a îmbrăcat, în această seară, straie de sărbătoare

”Din această seară, orașul nostru s-a îmbrăcat în tradiționalele straie ale sărbătorilor de iarnă! Nimic spectaculos, și totuși atât de minunat în această simplitate! Pentru că bucuria vine din suflete! Am văzut atâția copii fericiți și tot atâția părinți mulțumiți de fericirea lor, încât m-am bucurat și eu împreună cu ei! Cel mai mult mi-au încălzit sufletul tinerii frumoși și talentați îndrumați de minunatul dascăl Emil Cristea. Dacă încă mai există un astfel de dascăl și astfel de copii în această țară, nu este totul pierdut! Să nu lăsăm cenușiul cotidian să acopere magia Nașterii Domnului! Felicitări organizatorilor!”, a spus o localnică, prezentă, în această seară, la deschiderea oficială a Orășelului Copiilor.

Roșiorii de Vede a îmbrăcat, în această seară, straie de sărbătoare

Roșiorii de Vede va rămâne în straie de sărbătoare până în ianuarie

Roșiorii de Vede a îmbrăcat, în această seară, straie de sărbătoareAutoritățile roșiorene au pregătit, pe parcursul întregii luni decembrie, manifestări specifice sărbătorilor de iarnă.

Direcția de Cultură din Roșiorii de Vede a pregătit, în decembrie, mai multe evenimente culturale, de la expoziții de grafică, sculptură și pictură, lansări de carte, până la colocvii cu teme religioase. Toate acestea vor fi ”presărate” cu momente artistice, concerte de colinde și recitaluri.

Unul din momentele artistice importante va avea loc luni, 19 decembrie, când Corala Axios a Preoților din Episcopia Alexandriei și Teleormanului va susține, în parcul central, un concert de colinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *