Sistemul RO-Alert este testat în 4 localităţi din judeţul Teleorman

Sistemul de alarmare a populației Ro-Alert este implementat și în județul Teleorman. Astăzi, sistemul va fi testat în patru localități din județ pentru a se verifica funcționalitatea acestuia.

Primarii și membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au informat cetățenii cu privire la configurarea dispozitivelor mobile, iar aceștia vor primi, în cursul zilei de astăzi, mesaje de atenționare.

Ro-Alert este implementat și în județul Teleorman

Ro-Alert este sistemul prin care populația este informată, atât la nivel naţional cât și regional, despre situațiile de urgență care pot apărea. Informarea se face sub formă de mesaj primit pe telefonul mobil, iar pentru acest lucru fiecare cetățean trebuie să își configureze dispozitivul prin accesarea portalului ro-alert.

Sistemul Ro-Alert este testat, astăzi și în patru localități din județul Teleorman. Astfel, cetățenii din Turnu Măgurele, Drăgănești Vlașca, Scrioaștea și Piatra vor primi mesaje-test de alarmare pentru a se verifica funcționalitatea sistemului.

Sistemul Ro-Alert este foarte util pentru populație și datorită faptului că, în funcție de situația de urgență apărută, oferă și recomandări în ceea ce privește modul de comportare în situația respectivă. Ro-Alert va funcționa în paralel cu sirenele de alertare-alarmare montate în localitățile din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *