Elevii de liceu vor primi lunar bani de la stat

Elevii de liceu vor primi lunar bani de la stat. Începând cu acest an școlar, fiecare beneficiar al programului „Bani de liceu” va primi, lunar, pe întreaga durată a cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar, față de 180 lei/lunar, suma primită anterior majorării.

Banii de liceu sunt mai mulți

Tot în cadrul acestui program, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei a fost indexată de la 150 la 500 lei/membru de familie, urmare a corelării acestui plafon la situația economică actuală (salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar).

Potrivit deputatului teleormănean, Violeta Răduț, bursa acordată în acest program, în valoare de 200 lei, se plătește tuturor elevilor, indiferent de veniturile părinților lor, dar în anumite condiții. În opinia acesteia, banii de liceu sunt o modalitate de a promova în mod direct participarea la programe de educație și formare profesională inițială.

Condiția principală: fără absențe

”Pentru ei, pentru copiii noștri, trebuie să luptăm, iar datoria noastră, a Guvernului, este de a le oferi tot sprijinul pentru continuarea studiilor.

Elevii din familiile cu venituri reduse vor primi mai mulți “bani de liceu” începând cu acest an școlar.

În anul școlar 2018-2019, elevii beneficiari ai Programului “Bani pentru liceu” vor primi lunar, pe toată durata cursurilor, suma de 250 lei, față de 180 lei cât primeau în prezent. Suportul financiar este condiționat de prezența la școală.

De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei a fost crescută de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie”, spune deputatul Violeta Răduț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *