20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Trei șoferi au fost prinși băuți la volan în doar câteva ore

Șoferii nu mai au nici o frică. În ultimele ore, mai mulți participanți la trafic au fost prinși conducând autoturisme deși nu aveau permis de conducere sau erau băuți.

Mulţi şoferi uită regulile de bază pe care le-au învăţat la şcoala de şoferi şi pun în pericol nu doar siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. Îngrijorător este atunci când aceștia nu dețin permis de conducere și se urcă și băuţi la volan.

Băuți la volan

Se înmulțesc cazurile conducătorilor auto prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice sau chiar fără permise de conducere. În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au depistat nu mai puțin de 3 astfel de situații.

Astfel, polițiștii au oprit pentru control, pe DJ 506 pe raza comunei Mîrzănești, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 43 ani din comuna Vitănești, sat Siliștea. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta  a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”Conducere fără permis” și ”Conducere sub influența băuturilor alcoolice” , urmând a se propune soluție prin Parchet.

Mult alcool în sânge

Și nu este singurul caz. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele, aflându-se în executarea unei acțiuni pe linie de combaterea conducerii auto sub influența băuturilor alcoolice, au depistat un bărbat  în vârstă de 54 ani, domiciliat în comuna Islaz, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 642, pe raza comunei Islaz, județul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0.81mg/L alcool pur în aerul exiprat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Conducătorii auto s-au ales cu dosare penale

Ca o ironie, ultimul caz îl are protagonist tot pe un locuitor al comunei Islaz. Bărbatul în vârsta de 51 ani a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe strada Popa Șapcă din comuna Islaz, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost  testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat  şi a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.