7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Revin restricțiile în Teleorman! Trei localități din Teleorman au depășit 3 la mie

Epopeea COVID 19 cu restricții și drepturi limitate continuă și în aceată toamnă. Trei localități din Teleorman au depășit pragul critic de 3 la mia de locuitori. Potrivit ultimei raportări a Prefecturii Teleorman, localitatea Beuca se află pe primul loc privind incidența cazurilor de COVID 19 cu 5,74 la mie. Putineiu și Ciupereni au depășit și ele 3 la mia de locuitori și din păcate și aici vor fi restricții.

Restricții în Beuca

Principalele măsuri aplicate într-o localitate la depășirea incidenței de 4 la 1000 de locuitori, în condițiile în care incidența este mai mică de 7,5 la 1000 de locuitori, sunt următoarele:

Circulația interzisă pe timpul nopții

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu următoarele excepții:

Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.

Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.

Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, sunt obligați să își organizeze și să își desfășoare activitatea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 5,00-18,00. În intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfășura activitatea de livrare la domiciliu.

Se suspenda activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Aceste măsuri sunt suplimentare față de cele care se aplică la depășirea incidenței de 3 la 1000 de locuitori.

Restricții în Putineiu și Ciupereni

Principalele măsuri aplicate într-o unitate administrativ teritorială la depășirea incidenței de 3 la 1000 de locuitori, în condițiile în care incidența este mai mică de 4 la 1000 de locuitori, sunt următoarele :

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise.

Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise.

Organizarea și desfășurarea, în aer liber, a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

Activitățile recreative și sportive în grup desfășurate în aer liber sunt interzise.

Interzis la nunți, botezuri și mese festive

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) sunt interzise.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepția spațiilor care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Activitățile în baruri, cluburi și discoteci sunt interzise.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este interzisă.

Organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri și demonstrații este interzisă.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.